کم شنوایی
کم شنوایی از دست دادن شنوایی در یک یا هر دو گوش است ، از خفیف تا عمیق . دلایل زیادی وجود دارد و ممکن است در هر سنی بر هر کسی تاثیر بگذارد ، اما بیشترین میزان در بین افراد بالای 60 سال است.(1)
کاهش شنوایی سومین مشکل شایع بهداشتی است که می تواند بر کیفیت زندگی و روابط شما تاثیر بگذارد. شرایطی خاصی از جمله سن ، بیماری ، ژنتیک ممکن است در کاهش شنوایی نقش داشته باشد. زندگی مدرن بسیاری از عناصر
آسیب گوش را به این لیست اضلفه کرده است ، از جمله برخی داروها و منابع فراوانی از سر و صدای زیاد و مداوم (2)
متوسط تاخیر بین زمانی که فرد در اثر کم شنوایی تحت تاثیر قرار گرفته است و زمانی که آنها در نهایت به دنبال درمان هستند 7 سال است.فقط 16 درصد از بزرگسالانی که از سمعک بهره مند شده اند ، آنها را امتحان کرده اند. از بزرگسالان 74-65 ساله ، 25 درصد دچار کم شنوایی معلولیت هستند و 50 درصد از بزرگسالان بالای 75 سال دچار کم شنوایی ناتوان کننده هستند. (3)
سیستم شنوایی
گوش شما از سه ناحیه اصلی تشکیل شده است : گوش بیرونی ، گوش میانی ، و گوش داخلی . امواج صوتی از گوش بیرونی عبور کرده و باعث ایجاد لرزش در گوش می شوند. پرده گوش و سه استخوان کوچک گوش میانی لرزش ها را هنگام حرکت به گوش داخلی تقویت می کند. در آنجا ، ارتعاشات از درون مایع در یک ساختار حلزون به شکل داخلی در گوش داخلی ( حلزونی ) عبور می کنند.
هزار سلول موهای کوچک به سلول های عصبی وصل شده اند که به ارتعاشات صدا در سیگنال های الکتریکی منتقل شده به مغز شما کمک می کنند. مغز شما این سیگنال ها را به صدا تبدیل می کند .
مسیر شنوایی هنگام عبور از گوش به مغز اطلاعات صوتی را پردازش می کند تا مسیرهای مغزی بخشی از شنوایی ما باشد. (4)
چهار نوع کم شنوایی وجود دارد:
اختلالات پردازش شنوایی
رسانا
حسی
مخلوط
اختلالات پردازش شنوایی
اختلالات پردازش شنوایی هنگامی اتفاق می افتد که مغز در پردازش اطلاعات موجود در صدا ، مانند درک گفتار و کارکردن از کجا صداها از مشکل برخوردار باشد.
از دست شنوایی رسانا
از دست شنوایی رسانا هنگامی اتفاق می افتد که مشکلی در گوش بیرونی یا میانی وجود دارد که صدای عبور آن به گوش داخلی را تداخل می کند. این بیماری ممکن است در مواردی مانند گوش بیش از حد گوش ، عفونت گوش ، لاله گوش سوراخ شده ، ایجاد مایعات یا رشد غیر طبیعی استخوان در گوش میانی مانند اوتوسکلروز ایجاد شود. این بیماری در کودکان و جمعیت های بومی بیشتر دیده می شود.
از دست دادن شنوایی حسی
از دست شنوایی حسی هنگامی رخ می دهد که اندام شنوایی ، گوش و حلقوی عصب شنوایی و یا عصب شنوایی آسیب دیده یا دچار نقص عملکرد شود بنابراین قادر به ارسال دقیق اطلاعات الکتریکی به مغز نیست. از دست شنوایی حسی تقریبا همیشه دائمی است. این بیماری می تواند ژنتیکی باشد یا ناشی از روند پیری طبیعی ، بیماری ها ، حوادث یا قرار گرفتن در معرض سر و صداهای بلند مانند افت شنوایی ناشی از سر و صدا و انواع خاصی از مواد شیمیایی و داروها باشد. نوروپاتی شنوایی شکل دیگری است که در آن اعصاب دارای اطلاعات صوتی به مغز آسیب دیده یا نقص دارند.
فن آوری هایی مانند سمعک شنوایی ، کاشت حلزون حلزون و کاشت حلزون ترکیبی می تواند به کاهش اثرات از دست شنوایی حسی کمک کند.
از دست دادن شنوایی مخلوط
از دست دادن شنوایی مختلط هنگامی اتفاق می افتد که هر دو از دست دادن شنوایی رسانا و از دست دادن شنوایی حسی در آن وجود داشته باشد. جز حرکتی دائمی است ، در حالی که مولفه رسانا می تواند دائمی یا موقت باشد. به عنوان مثال ، ضعف شنوایی مختلط می تواند هنگامی اتفاق بیفتد که فرد مبتلا به پرزبیکوز نیز دارای عفونت گوش باشد.(5)
دالایل کم شنوایی
آسیب در گوش داخلی. پیری و قرار گرفتن در معرض سر و صدا بلند ممکن است باعث پارگی روی موها یا سلول عصبی در حلزون شود که سیگنالهای صوتی را به مغز می فرستند. وقتی این موها یا سلولهای عصبی آسیب دیده یا از بین بروند ، سیگنالهای الکتریکی به همان میزان موثر منتقل نمی شوند و کم شنوایی رخ می دهد.
عفونت گوش و رشد غیر طبیعی استخوانها یا تومورها در گوش بیرونی یا میانی ، هر یک از این موارد می تواند باعث کم شنوایی شود.
پرده گوش شکاف ( سوراخ شدن غشای تمپانی ) . انفجارهای صوتی با صدای بلند ، تغییر ناگهانی فشار ، فشار آوردن گوش شما به یک شی و عفونت می تواند باعث پارگی پرده گوش شما شود و بر شنوایی شما تاثیر بگذارد.
علائم
علائم و نشانه های کم شنوایی ممکن است شامل موارد زیر باشد :
صدا زدن صدا و صداهای دیگر ، درک کلمات مشکل ، به خصوص در برابر سر و صدای پس زمینه و یا درک یک جمعیت شنیدن همخوان ها با مشکل روبرو شدن ، غالبا از دیگران بخواهید که آهسته تر ، واضح و با صدای بلند صحبت کنند ، نیازبه تنظیم صدای تلویزیون یا رادیو دارد، انصراف از مکالمات ، (4)