گفتار درمانی چیست

فهرست مطالب

مقدمه

گفتار درمانی یکی از رشته های علوم پزشکی می باشد که به تشخیص، ارزیابی و درمان اختلالات گفتار و زبان و بلع می پردازد و بیماران را در هر گروه سنی از نوزادی تا پیری درمان می کند. در این مطلب اطلاعات کاملی در مورد رشته گفتار درمانی و اینکه گفتاردرمانی چیست و چه خدماتی را شامل می شود ارائه می دهیم.

تاریخچه گفتار درمانی

اگر تاکنون درباره بهترین مشاغل در امریکا در اینترنت جستجو کرده باشید حتما رتبه بندی های مختلفی از مشاغل را دیده اید. یکی از این سایت های رتبه بندی مشاغل که بسیار نیز معتبر می باشد سایت usnews.com می باشد. یکی از رتبه بندی های این سایت، ۱۰۰ عنوان شغلی برتر است که مشاغل را بر اساس دستمزد، استرس و طولانی مدت انجام دادن آن شغل طبقه بندی کرده است. در این لیست عنوان Speech-Language Pathologist آسیب شناسی گفتار و زبان یا همان گفتاردرمانی می باشد که در سال 2024 در رتبه دهم قرار دارد و اگر رتبه بندی بهترین مشاغل حوزه سلامت را مشاهده کنید این رشته در رتبه سوم قرار دارد. جالب است بدانید که این رشته در سال 1352 در ایران تدریس شده و اکنون تا مقطع دکتری نیز می توان این رشته را ادامه تحصیل داد. در تقویم رسمی ایران یکم اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی و روز ملی گفتار درمانی می باشد.

 

مدارج دانشگاهی و مدارک تحصیلی گفتار درمانی

گفتار درمانی (آسیب شناسی گفتار و زبان) یکی از رشته های توانبخشی یا به طور کلی یکی از رشته های علوم پزشکی و سلامت می باشد. این رشته در دانشگاه های علوم پزشکی کشور تدریس شده و فارغ التحیلان آنها دارای شماره نظام پزشکی، مهر و مجوز برای درمان افراد زیر نظر وزارت بهداشت و درمان می باشند.

گفتاردرمانی در سه مقطع کارشناسی (لیسانس)، کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) و دکترا فارغ التحصیل دارد که از مدرک کارشناسی (لیسانس) میتوان به صورت خصوصی یا استخدامی کار بالینی و درمانی انجام داد.

در ایران تا زمانی که این مقاله نوشته می شود تنها در دانشگاه های دولتی دانشجو پذیرش می شود و برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا باید حتما از ابتدا (کارشناسی) رشته گفتار درمانی را خوانده باشید و امکان تغییر رشته از سایر رشته ها و گرایش ها به این رشته وجود ندارد.

 

گفتار درمان کیست

گفتار درمان، گفتاردرمانگر، آسیب شناس گفتار و زبان (SLP)، تراپیست گفتار و زبان (ST) یا متخصص گفتار زبان و بلع که همگی عناوین مختلف فارغ التحصیلان این رشته می باشند، به افرادی گفته می شود که به بررسی و ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات ارتباطی، زبانی، کلامی، درکی و ذهنی، مشکلات بلع و صدا و حنجره می پردازند. این افراد عضوی از سازمان نظام پزشکی می باشند و همگی دارای شماره نظام پزشکی و مهر و سربرگ هستند.

 

چه کسانی و با چه سنی می توانند به گفتار درمانی مراجعه کنند

تمامی افراد با هر گروه سنی از بدو تولد و نوزادی تا کهنسالی توسط گفتار درمان ویزیت و درمان میشوند و محدودیتی در ارائه خدمات به گروه های سنی وجود ندارد. هر فردی با هر سن و شرایطی که دچار اختلالات زبانی، گفتاری، بلع و صدا شده باشد می تواند با نظر یک متخصص گفتار درمان مراحل درمان خود را ادامه دهد. از نوزادی که به صورت نارس به دنیا آمده و در مکیدن و شیر خوردن مشکل دارد تا فرد بزرگسالی که دچار سکته مغزی شده و در صحبت کردن مشکل دارد. همگی از مراجعین به گفتار درمانی هستند.

 

تراپیست گفتار درمانی با چه روش هایی درمان می کند ؟

چگونه می توانیم یک تراپیست گفتار مناسب پیدا کنیم ؟ ۱- سطح تحصیلات تراپیست ۲- تجربه کاری ۳- برنامه کاری متناسب با نیاز شما

چه زمانی باید تراپیست گفتار زبان مراجعه کنیم ؟

هدف از گفتار درمانی چیست ؟

 

در حال تکمیل نوشته…

 

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *